Jeg mottar mange fine bilder og filmer fra foreldre som vil dele barnets aktivitet. Jeg har fått lov til å vise dere et par eksempler.

Gress og ulendt terreng kan oppleves kaldt, vått og stikkete! Noen barn reagerer med gråt, mens andre velger å skyve seg opp og begynner å krabbe.

(Video: Linn Daatland)

Hinder på veien er spennende og motiverer til nye ferdigheter. Det er mange som kjenner igjen den lille på vei inn i oppvaskmaskinen!

(Video: Linn Daatland)

En mor spør om barnets måte å krabbe på er normalt. Normalt er et vidt begrep. Noe er mer typisk, men det meste er helt ok. Barnet velger raskeste vei til mål og erfaring bidrar til bedre teknikk.

(Video: Maria Nadere Khani)

En annen mor er nysgjerrig på hvordan den lille vektbærer i mageleie. Hun ser at barnet støtter seg på den ene underarmen og lurer på om det er bra.

(Foto: Bethine Harila Walle)
(Foto: Bethine Harila Walle)

Jeg blir veldig glad når jeg ser bildene av den lille jenta. Det er jo ofte slik at et barn støtter seg mer på den ene siden og at det kan være en sideforskjell i kroppen. På bilde nr 2 viser hun samme ferdighet på motsatt side. Variasjon er viktig. Den lille bruker den ene armen som aktiv støtte og har da muligheten til å strekke seg etter en leke med den frie arm/hånd.

Jeg setter stor pris på bilder og filmsnutter dere deler. Jeg kan ikke behandle ditt barn, men anbefaler å ta kontakt med fysioterapeuten på din helsestasjon hvis du lurer på noe. Tusen takk til alle dere som følger fysioforbarn.