Frisk luft er godt for deg og den nyfødte. Hverdagsaktivitet som å gå på tur er noe du kan starte med rett etter fødsel. Å trene med vogn anbefaler jeg at du venter med i 6 uker for vaginal fødsel og gjerne opp mot 3 mnd etter et keisersnitt. Det som er viktig er at du har fått god kontakt med bekkenbunnsmuskulaturen. Det uinke med å kombinere tur med den lille og trening, er mulighetene for variasjon av aktivitet og belastning. Dette passer for alle og du trenger ingen fancy løpevogn for å få utbytte av en økt med vogn.

Med lave skuldre og kroppen tett mot vognen har du et godt utgangspunkt. (Foto: Linn Daatland)

Tenk på holdningen din når du går med vogn. Dette gjelder like mye på flatmark som når du skal øke tempo opp en bakke. Høyreist holdning, lave skuldre og med kroppen tett mot vognen. Bruk styrke fra rompe og lår til å skyve deg selv og vognen oppover. Å henge over håndtaket eller henge etter vognen gir ingen god belastning i kroppen. Når du blir sliten er det viktig å vedvare god holdning og heller senke tempo.

La den lille ligge stabilt i vognen og med klær etter vær. Husk at frisk luft er viktig. (Foto: Linn Daatland)

Tenk over hvordan barnet ligger oppi vognen. Den nyfødte vil trenge god støtte hvis du har tempo med vognen. Er du ute i kaldt vær så må du huske på at selvom du blir varm av trening så gjelder ikke det den lille. Nå som vi nærmer oss sommeren kan du sette deg på en stein og gi mat, men for deg som er glad i en økt ute på vinteren så må du planlegge så du ikke trenger å ta babyen opp av vognen når minusgradene er lave. Det er viktig at du ikke dekker til åpningen på vognen. Da blir det dårlig sirkulert luft og varmt for den lille.

Trening skal være en positiv aktivitet sammen med den lille, og gjerne sammen med en venn. For gode treningsråd vil jeg anbefale denne nettsiden. Her skriver de om intervalltrening som kan gjennomføres for alle uansett form. Finn deg en bakke, trenger ikke være bratt, men det bør ta ca 4 min fra bunn til topp. Om du velger gange eller jogg avhenger kun av hvordan du kommer opp i puls. Husk god holdning gjennom alle intervall!

God treningsøkt.