Å massere barnet ditt som sliter med voksesmerter kan være lindrende og noen ganger forbyggende. Som fysioterapeut bruker jeg sjeldent massasje som behandling, men noen triks kan jeg jo formidle. Det blir jo du som må utføre dette selv, for det er gjerne rett før leggetid eller tidlig natt at behovet kommer.

Som jeg skrev i innlegget så sitter ofte smerten dypt i muskelen. Foran på låret eller foran og bak på leggen. Dette er bløtvev og området du masserer tåler derfor litt trykk fra dine hender. Du skal unngå å massere på kneet eller rett på skinnleggen som er hard, det vil ikke være noe godt og heller ikke ha effekt. For at du skal kunne stå i dette natt etter natt så anbefaler jeg at du bruker hele hånden din når du masserer. Gjerne innsiden av tommelleddet der du har god kraft. Hvis du kun bruker fingrene dine så kan det bli ubehagelig for barnet. Bruk litt olje, så glir hånden din godt på huden. Her viser jeg er kort snutt som du kan bruke som utgangspunkt.

Lykke til og husk å ta tilskudd av vitamin D!