Som jeg tidligere skrev så finnes det ingen mirakelkur for luftsmerter hos den nyfødte. Hvis du mistenker at babyen svelger mye luft under måltid så prøv å få luften ut med rap. Opplever du at magen er spent og babyen presser mye, så fungerer faktisk bevegelse og aktivitet like bra på den lille som på oss voksne. Tarmen responderer på bevegelse og endring av stilling. Prøv å leke med babyen i forskjellige stillinger (rygg-, side- og mageleie). I tillegg skal du prøve å hjelpe babyen din inn i det vi kaller fysiologisk fleksjon. Det betyr fosterstilling, der den lille samler seg i bøy, som en liten ball. Det kan også lindre magesmerter hos barnet å ligge over underarmen som gir et jevnt trykk og kroppsvarme mot magen. Under viser jeg også en fin måte du kan hjelpe luften ut av tarmen.

Trygge, varme, litt tunge hender stryker fra nedre ribbein og over bekkenkammen. Den ene hånden “erstatter” den andre for hvert tak så du hele tiden har kontakt med barnets mage. Så kan du prøve å rulle knær opp mot magen. Hold knærne litt fra hverandre og press lett inn mot magen. Når barnet presser imot så “lytter” du til barnets bevegelser og gir etter, men presser barnet ut luft eller avføring så kan det faktisk være effektivt å holde litt imot. Lær deg barnets bevegelser så dere jobber sammen. Lykke til.